top of page

Kaip turėtų rengtis krikščionė?

Straipsnio pradžia galbūt nebus labai maloni, bet tiesa turi būti pasakyta, jūsų pačių labui ir jūsų išgelbėjimui. Mielosios seserys Kristuje, Dievo žodis mums sako, kad viskas ką darome, būtų daroma kaip Dievui. Todėl, norėčiau atkreipti jūsų dėmesį į tai, apie ką galbūt, ne visoms teko anksčiau susimastyti. Noriu truputį pakalbėti apie moters išvaizdą ir apie tai, kaip tikros krikščionės turėtų rengtis.


Mes žinome, kad per visą žmogaus istoriją, jo didžiausias priešas buvo ir yra nuodėmė. Ir štai ką Dievas sako apie vieną iš jų:


''Negeisk svetimo vyro arba svetimos moters''.


Ir Jėzus, taipogi, prie to dar prideda detalesnį šio įsakymo paaiškinimą:


„Jūs girdėjote, jog protėviams buvo pasakyta: ‘Nesvetimauk!’

O Aš jums sakau: kiekvienas, kuris geidulingai žiūri į moterį, jau svetimauja savo širdyje''. (Mato 5:27-28)


Tad suprasdami koks yra aukštas Dievo standartas ir Jo reikalavimai dėl svetimavimo, stenkimės rengtis kukliai ir padoriai, neprovokuojančiai ir jokiu būdu neiššaukiančiai, kad kitas vyras pažvelgęs į jus, nenusidėtų savo širdyje.


Taip, suprantu, jūs galbūt sakysite, ''bet čia jau ne mano reikalas, kad tas žmogus manęs užsigeidė, aš turiu pilną teisę rengtis taip kaip noriu'', bet prisiminkime ką kalba Dievas, nepaklusnioms dukterims, kurios elgiasi provokuojančiai:


Viešpats sako: „Kadangi Siono dukterys išdidžiai vaikščioja, ištiesusios kaklus, mėto geidulingus žvilgsnius, eidamos mažais žingsneliais, skambina kojų žiedais, Viešpats apdengs Siono dukterų galvas šašais ir apnuogins jas“.

Tą dieną (teismo dieną) Viešpats nuplėš jų papuošalus: kojų grandinėles, kaktos juosteles ir mėnuliukus; grandinėles, apyrankes ir šydus; vainikėlius, kojų papuošalus, puošnias juostas, kvepalų dėžutes ir auskarus; pirštų ir nosies žiedus,

išeiginius rūbus ir apsiaustus; skareles ir pinigines, veidrodėlius, plono lino drabužius, galvos kaspinus ir skraistes. Vietoje kvepalų bus smarvė, vietoje juostos – virvė; vietoje gražios šukuosenos – plikė, vietoje apsiausto – ašutinė; vietoje grožio – įdeginta žymė''. (Izaijo 3:16-24)


Taip, rodos skamba baisiai, bet čia Viešpats nekalba apie tai, kad Jis tiesiogiai atims moterų papuošalus, bet verčiau, čia eina kalba apie tai, kad tos moterys, kurios nepaklusniai elgiasi naudodamos savo išvaizda, ir naudodamos ją vilionėms arba dėl dėmesio stokos ir pan. jos užsitrauks amžiną gėdą, kai jų nuodėmės bus atskleistos visų akivaizdoje, teismo dieną. Nuodėmė ir gėda bus jų papuošalas.


Todėl prisiminkime ką kalbėjo apaštalas Paulius:


''Gera yra...vengti visko, kas tavo brolį piktina, žeidžia ar silpnina (krikščioniškoje kelionėje). (Romiečiams 14:21)


Tad stenkimės savo elgesiu ir išvaizda, nepakišti kojos savo broliui (betkokiam vyrui), bet verčiau žiūrėkime, kad visais įmanomais būdais vienas kitam padėtume ir vienas kitą stiprintume tikėjimo kelionėje.


O ir apaštalas Petras štai, ką kalbėjo apie moters apdarą:


''Tegu puošia jus ne išorė – supinti plaukai, aukso papuošalai ar ištaigingi drabužiai, – bet paslėptas širdies žmogus: nenykstančia, romia ir taikinga dvasia, kuri labai brangi Dievo akyse. Juk kadaise taip ir puošdavosi šventos moterys, kurios turėjo viltį Dieve...'' (I Petro 3:3-5)


Tad jeigu manęs kas asmeniškai paklaustų, ''o kaip man rengtis?'', tai patarčiau atsisakyti trumpų sijonėlių,gilių iškirpčių ir įskilimų, apnuoginančių, iššaukiančių, aptemptų ir figūrą išryškinančių rūbų. Rinkimės kuklius, kūną pridengiančius rūbus. Viršutinis rūbas tegu dengia sėdmenis.

Niekas nedraudžia nešioti juvelyrinius dirbinius, bet darykime tai saikingai.

Makijažas taipogi turėtų būti naudojamas saikingai ir kiek įmanoma arčiau naturalumo. Atminkime, kad mes reprezentuojame Kristų.

Taipogi, jeigu einate maudytis, siūlyčiau neiti pasaulio keliu ir nesirengti įprastų bikinių ar maudimosi kostiumėlių, vien todėl, kad ''čia, atseit, yra normalu ir taip yra priimta''.

Supraskime, kad šitaip per laiką mus išmokė gyventi priešas (šėtonas), o ne Dievas. Šėtonas perprogramavo mūsų mąstymą, kad tai kas nėra priimtina Dievui, jog tai taptų mums normalu. Bet juk nuo pradžių taip nebuvo.

Mes tapome nebejautrūs nepadoriems veiksmams, todėl daugeliui, tai kas yra nepriimtina Dievui, yra lengvai priimtina šiandieniniam žmogui.

Tai tas pats, kaip pavyzdžiui, Dievas draudžia homoseksualius santykius tarp dviejų vyrų arba dviejų moterų, bet pasauliui tokie santykiai tai jau yra tapęs normalus dalykas. Ir su apranga šiandieną yra lygiai tas pats.

Tad kalbant apie maudymosi aprangą, gerai paieškojus, prie gero noro galima rasti ir visą kūną dengiantį maudymosi kostiumėlį.

O geriausia būtų aplamai vengti maudymosi kitų vyrų akivaizdoje. Ir tai būtų ką Jėzus ir mokė, jog turime paneigti save vardan kilnių tikslų. Mums yra svarbiausia visada paklusti Dievui ir nedaryti nieko, kas galbūt susilpnintų brolį ar nepažįstamą žmogų jo tikėjimo kelyje.

Na, o kuklūs rūbai kaip tik išryškina jūsų vidinį ir paslėptą žmogų Dieve. Ir tai yra labai labai gražu! Būkime pavyzdys savo sesėms, savo dukroms, savo dukterėčioms, savo anūkėms ir savo draugėms. Dievas šito tikrai nepamirš.

Būkime Kristaus šviesos žiburėlis paklydusiame ir tamsiame pasaulyje.

Tokie būtų mano patarimai jums, remiantis šventaisiais raštais.

Kaip ten bebūtų, tegu kiekvienai Viešpats duoda išminties ir supratimo šiuo klausimu. Būkite vedamos Jo Šventosios Dvasios, kuri moko ir parodo visus dalykus tiems, kurie visa širdimi siekia Dievo karalystės ir Dievo veido!


Būkite palaimintos, Jėzaus Kristaus vardu, Amen!


/Jėzaus Šviesa/


446 peržiūros
bottom of page