top of page

Protinga moteris

‘’Išmintinga moteris stato (savo) namus, o kvaila griauna juos savo rankomis’’. (Pat. 14:1).

Čia eina kalba apie dvasinius namus, apie žmogaus širdį. Ir tai reiškia, kad išmintinga moteris nevaikšto paniurusi, rūsti, pikta, irzli, viskuom nepatenkinta ir viską kritikuojanti. Jos nuotaikos nepriklauso nuo emocijų ar nuo įvykių eigos, nes ji pasitiki ir pasikliauja Dievu. Ji visada pilna vilties, o Dievo džiaugsmas yra jos stiprybė. Ji visada spinduliuoja šypsena ir šiluma. Ji maloni, švelni, geros ir mylinčios širdies. Visada skubanti pasitarnauti, padėti ir pagelbėti. Ji pasiaukojančios širdies. Atgaila yra jos raktas į dvasinį regėjimą. Vietoje bambėjimų, nusiskundimų ir nešvarių žodžių, iš jos lūpų eina gyrius ir padėka už viską, už gera ir už blogą. Pozityvios ir šviesios mintys yra tai, ką ji kasdien puoselėja savo širdyje, nes tai yra ko Dievas nori (Fillip. 4:8), mat ko pertekusi širdis iš to ir kalba žmogaus burna (Luko 6:45).


Tokia moteris ne griauna, bet stato savo dvasinius širdies namus. Jos namai išpuošti ir iššluoti, švarūs ir tvarkingi. Namų viduryje dega užkurtas židinys, todėl jos namai jaukūs ir šilti. Kepama Dievo Žodžio duona kvepia jos širdyje, todėl tai puiki Šventosios Dvasios poilsio vieta, kurioje galima pailsėti, pasišildyti ir sočiai pavalgyti.

Todėl nebūkime kvaili, kaip ta kvaila moteris, kuri griauna, bet būkime protingi ir statykime savo širdies namus. Sutvarkykime, išplaukime ir papuoškime juos Dievo žodžiu, tikėjimu, paklusnumu ir atgaila, kad mūsų namai būtų šilti ir jaukūs Dievo Dvasiai mumyse dvelkti ir gyventi. Šlovė tebūnie Dievui už viską, nes Jis yra to vertas. Amen.


/Jėzaus Šviesa/


68 peržiūros
bottom of page